In onze rubriek ‘ik ga op vakantie en neem mee’ gaan we in deze blog op vakantie naar Nepal. Nepal ligt midden in het machtige Himalaya gebergte. In deze prachtige bergen is een sportieve trekking aan te bevelen. Naast de bergen beschikt Nepal ook over een aantal natuurparken waar je wildlife kunt spotten. Eén daarvan is het Chitwan National Park wat op rijafstand is van de hoofdstad Kathmandu.De hoofstad van Nepal is dus Kathmandu. Naast Kathmandu zijn er nog een aantal andere steden de moeite waard om te bezoeken. Vlakbij Kathmandu ligt Bhaktapur en je hebt nog Nagarkot en Pokhara. Alle 3 kleine steden met een heel eigen karakter.

Ga op vakantie en neem mee

Als eerste heb je een visum nodig om Nepal in te komen. Dit kan eigenlijk gewoon geregeld worden op het vliegveld als je aankomt. Als je geen risico wil lopen kan je dit ook vooraf regelen bij het Nepalese consulaat in Amsterdam.

Wat neem je mee op vakantie naar Nepal? Gezien de soms wat andere hygiënische normen is het fijn om in ieder geval een eigen kussensloop of kussen en laken bij je te hebben. Daarnaast is het slim om hygiënische hand gel en vochtige washandjes in te pakken om jezelf even op te frissen. In eigenlijk elke, ik ga op vakantie en neem mee rubriek zal zonnebrand voorkomen. Dus ook in Nepal. Het is namelijk zo dat men op grote hoogte sneller verbrand. Voor in de relatief lager gelegen gebieden is het nodig om een klamboe en deet mee te nemen. In deze gebieden komt ook malaria voor dus het kan zijn dat je malaria tabletten moet slikken. Ook vaccinaties kunnen per regio verschillen. Meer informatie hierover vindt je bij de GGD.

In Nepal reist men veel met de bus. De wegen zijn niet al te best en je moet ook niet teveel last van hoogtevrees hebben. Mocht je nou gevoelig zijn voor reisziekte dan is het in Nepal geen overbodige luxe om hier iets voor bij je te hebben, bijvoorbeeld Primatour. In het geval dat je maagklachten krijgt, en deze kans is groot, is het ook goed om ORS bij je te hebben om uitdroging te voorkomen. Daarnaast zijn er verschillende medicijnen die je hierbij kunnen helpen zoals bijvoorbeeld Imodium. Ook goed om je hierover te laten inlichten bij de GGD.

Als je een meerdaagse tracking gaat doen is het slim om een waslijntje in te pakken. Met zo’n tracking is het verder belangrijk om goede wandelschoenen en ook blarenpleisters bij je te hebben. Daarnaast is een shirt van Merinowol deaal. Dit type wol houdt je koel als het warm is en verwarmt als het koud is. Zo hoef je tijdens een tracking weinig mee te nemen en voor de wisselende temperaturen in Nepal is dit ideaal.

Tot slot is het geen overbodige luxe om in Nepal een goede zaklamp mee te nemen. De elektriciteit is er namelijk niet echt betrouwbaar. Er zijn momenten dat ze het stroom afsluiten en daarnaast zijn er met grote regelmaat storingen.

Heeft u alle benodigde spullen in huis? Fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *