Waar gaan we heen op vakantie, hoe vul ik mijn reis in en hoe weet ik dat het veilig is waar ik heen ga? Tijdens de voorbereiding van je vakantie of rondreis stel je jezelf meestal deze vragen. 

Locatie bepalen

De wereld is groot, om de vraag, waar gaan we heen op vakantie, te beantwoorden is het goed om eerst te bepalen wat je doel is. Daarnaast is het belangrijk met wie je reist, je familie/partner, met vrienden of doe je een trip in je eentje? Dan kijk je wat je wil gaan doen. Ga je voor ontspanning, wil je mensen en culturen ontmoeten, of hou je van steden of juist de bijzondere natuur? Het laatste wat natuurlijk zeer belangrijk is, is de lengte van je trip. Ga je een weekend, op zomervakantie van 2 of 3 weken of maak je een rondreis van een aantal maanden.  Allemaal omstandigheden en keuzes die beïnvloeden waar jouw reis naar toe gaat. Als je deze invullingen hebt gedaan zijn er natuurlijk nog steeds ontzettend veel mogelijkheden. Hoe je hieruit gaat kiezen word beïnvloed door de specifieke eisen of wensen die jouw reisgezelschap heeft.

Weekendje weg met Handigereisdingen

Invulling van je reis

Als de keuze is gemaakt ga je bepalen hoe je jouw reis invult. Waar ga je overnachten, welke activiteiten ga je ondernemen en eventueel, hoe reis je verder? Voor een weekendje weg gebruik je bijvoorbeeld Booking.com om het goedkoopste hotel te vinden.

Wil je gaan kamperen? Kijk dan eens op de campingsites van de ANWB of Eurocampings. Hier heb je een mooi overzicht per land of gebied. Dan kun je ook altijd nog een stacaravan of bijvoorbeeld een bungalowtent huren via Vacansoleil.nl.

Ga je wat avontuurlijker op reis dan is de app van Tripadvisor iets wat ik zelf veel gebruik. Bij Tripadvisor type je de plaats of regio in van waar je heen gaat. Vervolgens verschijnt er een overzicht met hotels, restaurants en zoals ze het noemen ‘dingen om te doen’. Vooral dat laatste biedt je een mooi overzicht. Deze app biedt gemakkelijk en snel een overzicht waaruit je op kunt maken of er genoeg te doen is in die regio. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om naar een bepaald land te gaan dan kijk ik op een landkaart naar de steden en/of gebieden in dat land. De gevonden plaatsen zoek ik dan op bij Tripadvisor. Van hieruit onderzoek ik of er interessante dingen te doen zijn en zo bepaal ik de grote lijnen van mijn reis.

Je reis boeken kan natuurlijk ook via online reisbureaus. Deze bureaus kunnen je goed helpen om je reisdoel te bepalen. Niet lang geleden las ik in een artikel dat mensen zich toch weer meer laten informeren door de fysieke reisbureaus. Tui At HomeMensen willen iemand spreken omdat dit een vertrouwd gevoel geeft. Wat tegenwoordig steeds meer in opkomst is zijn de zelfstandige reisadviseurs die bij je thuis komen. Veel persoonlijker dan dit wordt het niet. Bewapend met folders en brochures komen ze bij je thuis en nemen ze de tijd om de reis van je dromen samen te stellen. Vaak denken mensen dat een reis boeken via een reisbureau duurder is maar dit is over het algemeen niet zo. Ze boeken voor dezelfde kamerprijzen en verdienen geld door de provisie die ze hierop krijgen.

Is het er veilig?

Om het punt over veiligheid te beantwoorden gaan we toch weer naar het internet. De Rijksoverheid heeft per gebied een duidelijke omschrijving met verschillende waarschuwingen. Zie hier een voorbeeld van Maleisië. Naast de Rijksoverheid zijn natuurlijk de reisbureaus en zelfstandige reisadviseurs goeie bronnen om naar de veiligheid te informeren. Waar de Rijksoverheid alleen info per land heeft kunnen zij je meer informatie per stad geven. Zoals het voorbeeld dat je in Barcelona moet oppassen in de metro voor zakkenrollers of voor rovers op de Ramblas na middernacht. Naast criminaliteit en terrorisme zijn natuurlijk gezondheidsrisico’s een belangrijk aspect van de veiligheid. Via de site van de GGD kom je alles te weten over vaccinaties en eventueel het gebruik van mug werende middelen.

Alle voorbereidingen getroffen en weet je wat je nodig hebt? Kijk nu in de shop van www.handigereisdingen.nl voor bijvoorbeeld DEET of bijvoorbeeld een klamboe.

Fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *